Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 09. 2018. 23:25   >>  23:15

"UNITED IN MUSIC"

Note ne poznaju granice

Vojni orkestri Crne Gore, Ujedinjenog Kraljevstva i Albanije predstavili su se večeras podgoričkoj publici koncertom “United in Music”.

Kako navode iz Ministarstva odbrane, koncert su zvanično otvorili državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici, Alison Kemp.

Filipović je kazao da je cilj koncerta da se pokaže da note ne poznaju granice, da nas sve stapaju u jednu cjelinu, koja odiše kulturom i lijepim momentima, vrijednim pamćenja.

Kemp je istakla da ove godine Ujedinjeno Kraljevstvo slavi 140 godina od prvih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom.

“Posebno mi je drago, što u godini te proslave možemo da se pohvalimo ovakvim partnerstvom, kroz jedan ovakav concert”, kazala je Kemp.

Organizator i pokrovitelj ovog jedinstvenog muzičkog spektakla koji je na najljepši način okupio saveznike muzikom, su Ministarstvo odbrane Crne Gore i Britanska ambasada u Podgorici.

Vojni orkestri izveli su neke od čuvenih numera pop i filmske muzike, od Bitlsa do muzike iz filmova o Džejmsu Bondu.

"Podsjećamo da istorija crnogorske vojne muzike datira još iz 70-tih godina 19. vijeka. U toj dugoj istoriji, kao i naša država, vojna muzika uzdizala je nacionalni i slobodarski duh, ali i gradila stubove i mostove prijateljstva", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније