Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 09. 2018. 18:57   >>  18:42 3

NA IZLOŽBI U ITALIJI

Marina Abramović udarena slikom u glavu

Jedan čovjek je danas je udario slikom u glavu umjetnicu performansa Marinu Abramović u muzeju Palaco Stroci u Firenci gdje se održava njena retrospektiva.

Direktor muzeja i kustos izložbe Arturo Galansino je u Tviter poruci napisao da je Abramović nepovrijeđena u današnjem napadu na nju u dvorištu muzeja.

Galansino je napisao da je "sve u redu" i objavio i fotografiju njih dvoje.

Italijanski mediji javljaju da je ona udarena slikom u drvenom ramu ali bez stakla, a na njoj je portret same umjetnice koji je naslikao napadač.

Galansino je rekao da je Abramović, koja koristi svoje tijelo kao umjetnički medijum, htjela da pita čovjeka zašto je to uradio.

Policija istražuje slučaj.

List Korijere dela Sera piše da se navodni napadač posljednjih godina dva puta pojavio go u javnosti u Firenci. Jednom je ležao na lažnim novčanicama dolara.

Retrospektiva Marine Abramović traje do 20. januara.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније