Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.M

20. 09. 2018. 20:00 >> 19:44
1

NEDAVNO RENOVIRANA

Kuća Pekića oživljava kulturnu ponudu Šavnika

U nedavno renoviranoj porodičnoj kući Pekića održan je forum "Pekićeva kuća - naša prilika". Stručnjaci iz različitih oblasti kulture predložili su Opštini Šavnik nekoliko ideja i preporuka za programski razvoj tog objekta. Prostor kuće Pekića oživjela je i postavljena izložba tipografskih intervencija.

Koji programski sadržaji će ispuniti prostor nedavno renovirane porodične kuće Pekića odlučivali su stručnjaci iz svijeta kulture i lokalne uprave Šavnik. Sastali su se na forumu "Pekićeva kuća-naša prilika”, a ideje i prijedloge dostavili su lokalnoj upravi na odlučivanje.

Izazovan je i veliki posao osmisliti sadržaje koji će ispunjavati prostor kuće, a da su u interesu kulture i umjetnosti, kazala je spisateljica i pozorišna kritičarka Nataša Nelević.

Rekonstrukcija objekta počela je prije tri godine. Ministarstvo kulture uložilo je oko 150 hiljada eura, a Opština Šavnik 15.000. Osim što je planirana kuća kulture, kaže predsjednik lokalne uprave, uvrstiće je i u turističku ponudu grada, kazao je predsjednik Opštine Mijomir Vujačić.

Pored rekonstrukcije, kuća Pekića oživjela je postavljanjem izložbe tipografskih intervencija autorke Adele Zejnilović.

Anđela Ralević, RTCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније