Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 09. 2018. 23:40   >>  23:22

U TAKMIČARSKOJ SELEKCIJI

"Puna glava radosti" na festivalu u Drami

Kratki igrani film "Puna glava radosti", reditelja Branislava Milatovića uvršten je u zvaničnu takmičarsku selekciju u internacionalnoj konkurenciji jednog od najvećih i najprestižnijih festivala kratkometražnog filma u svijetu, 24. Internacionalnog Filmskog Festivala u Drami.

24. Internacionalni Filmski Festival kratkog filma "Drama" održava se od 16. do 22. septembra u grčkom gradu Drami. Festival je podijeljen u dvije takmičarske kategorije, internacionalnu i nacionalnu, a film "Puna glava radosti" je odabran u 56 od prijavljenih preko 4500 filmova u internacionalnoj selekciji.

Filmski festival u Drami je jedan od 15 evropskih festivala koji svake godine dodjeljuje nominaciju za evropskog Oskara u kategoriji kratkog filma, a koja će se ove godine u decembru po 31. put održati u Berlinu.

Film se bavi odnosom psihijatra i pacijenta u jednoj neobičnoj seansi, a s druge strane predstavlja univerzalnu priču čovjeka dvadeset prvog vijeka kojem su kao izlaz iz egzistencijalnih nedoumica veoma često ponuđena pogrešna vrata.

Ekipu filma čine glumci, Slavko Štimac i Marko Baćović. Direktor fotografije je Lazar Radić, producent Đorđe Vojvodić, izvršni producent Danilo Milatović, a film je rađen po motivima istoimene priče Ognjena Spahića.

Ovo je prvi projekat koji je nastao u okviru produkcijske kompanije Bitter Frames Production iz Podgorice.  Film je podržan na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore, a rađen je u koprodukciji sa Montenegro Art Production i Radio Televizije Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније