Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: R.P. ]

13. 09. 2018. 11:30 >> 11:12

BOGDANOVIĆ POSJETIO SLIKARA

Rado bi ponovo vidjeli izložbu Voja Stanića

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je u Herceg Novom istaknutog crnogorskog slikara i vajara Voja Stanića, koji je nedavno proslavio 94. rođendan.

"Imam posebnu čast i zadovoljstvo da razgovaram sa umjetnikom koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji crnogorske, evropske, ali i svjetske likovne umjetnosti", kazao je Bogdanović, uz napomenu da veliki uspjeh, djela nemjerljivog kvaliteta i brojne izložbe koje je tokom dugog stvaralačkog vijeka Stanić imao ne smiju biti zaboravljeni.

Ministar je saopštio da bi crnogorska publika rado ponovo vidjela izložbu slika posebnog umjetnika kakav je Vojo Stanić i naglasio da bi Ministarstvo kulture sa izuzetnim zadovoljstvom bilo jedan od organizatora ovakvog događaja.

Stanićev izuzetni umjetnički uspjeh prevashodno se ogleda u broju i karakteru izložbi koje do sada kao autor imao.

Neke od njih su predstavljanje Crne Gore na 47. Venecijanskom bijenalu 1997. godine, brojne samostalne izložbe u Crnoj Gori, ali i širom svijeta (Bolcana, Berlin, Oslo, Rim, Njujork, Moskva). U Umjetničkom muzeju Crne Gore na Cetinju, njegove slike dio su stalne postavke. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za svoj slikarski rad, koji nadilazi okvire evropskog kontinenta, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније