Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

11. 09. 2018. 12:05 >> 11:54

U TIVTU

Tri dana muzičkog festivala

Tivat World – muzički festival, održaće se 14, 15. i 16. septembra, a na programu su etno elementi u savremenom izvođenju muzičara iz Crne Gore, regiona i svijeta.

Kako su najavili organizatori iz "Fluid Druma", ugostiće tri benda iz Crne Gore: Rambo Amadeus, "Džanum" i "Balkan Mediteran Orijent" čiju okosnicu čini gitarski duo Nikčević i Bulatović.

U programu učestvuju i četiri benda iz regiona Damir Imamović – BiH, Kal – Srbija, Baklava – Makedonija i Drum'N'Zez - Srbija, kao i tri benda sa tri kontinenta Light in Babylon - Turska, Tibble Transsibiriska – Švedska i Los Milonguitas – Argentina sa gošćom crnogorskim najboljim jazz ženskim vokalom Sanjom Raičković.

Festival će otvoriti Rambo Amadeus sa svojim bendom, a programi će se održavati na gradskoj rivi Pine, Trgu luksuznog kompleksa Porto Montenegro i Trgu od Kulture.

"S obzirom da je Tivat World jedini festival ovog tipa u Crnoj Gori, svojom autentičnošću i dijapazonom kulturno-zabavne ponude privlači veliki broj inostranih i domaćih turista. Uz veliku podršku pokrovitelja TO Tivat, Tivat World su podržali i veliki tivatski ino projekti Porto Montenegro i Luštica Bay, JU Muzej i galerija Tivat, kao i Opština Tivat" ističe se u saopštenju koje je potpisao direktor i idejni tvorac festivala Dalibor Ševaljević.

Kako se dodaje, osim muzičkog užitka ove godine uvode nove sadržaje.

"Publika će uživati u prezentaciji nematerijalne kulturne baštine Boke Kotorske sva tri dana trajanja festivala, na Trgu od Kulture i u galeriji Muzeja Tivat. Goste ćemo upoznati sa istorijatom klapa, limenenom glazbom kao i gastro specijalitetima Crne Gore" navodi se u saopštenju.

Ove godine, kako ističu organizatori, pridružila im se NVO "FUUT" koja će 15. septembra napraviti ambrum za Festival uličnih umjetnosti Tivat 2019, pa će tog dana građani i posjetioci biti u prilici da vide akrobate, robote na štulama i razne interesantne ulične performere.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније