Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 09. 2018. 14:30   >>  14:11

MINISTARSTVO KULTURE

Pet rukopisa konkuriše za nagradu "Dialogos"

Za jubilarnu petu nagradu "Dialogos" koja se dodjeljuje za najbolju publikaciju u oblasti teorije i kulture medija u regionu konkurisalo je pet rukopisa, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

U konkurenciji su, kako je saopšteno, knjige "Filozofija medija3" filozofkinje i teoretičarke medija dr Divne Vuksanović, "Elektronska špilja" poznatog bosansko-hercegovačkog filozofa, teoretičara i esejiste dr Predraga Fincija, "Noam Čomski i kritika savremenih medija" politikologa dr Nenada Vertošeka iz Hrvatske, "Od novinara do novinarstva" profesorice komunikacije iz Pule dr Tijane Vukić, "Posredovanje seksualnog nasilja" dr Vedade Baraković i dr Mirze Mahmutovića iz Tuzle.

Iz ministarstva podsjećaju da je nagradu "Dialogos" 2013. godine ustanovio međunarodni naučni časopis "Medijski dijalozi" u cilju promocije, podrške i razvoja teorije i kulture medija.

"O najboljoj knjizi odlučiće međunarodni žiri kojim predsjedava prošlogodišnji laureat dr Sead Alić iz Zgreba a u sastavu žirija su i Zulfo Ahmetović iz Sarajeva i Janko Nikolovski iz Skoplja", navodi se u saopštenju.

Programski direktor nagrade "Dialogos" za 2018. godinu je Željko Rutović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније