Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 08. 2018. 12:31   >>  12:31

U PETAK

Promocija knjige "Sebijini snovi"

U okviru književnog dijela manifestacije "Podgoričko kulturno ljeto 2018" u petak 31. avgusta u Velikoj sali KIC-a "Malesija" Tuzi, sa početkom u 19 sati biće predstavljena knjiga "Sebijini snovi" novinara i književnika Ruždije Adžovića.

O knjizi će govoriti Šahin Šišić, Mirsad Rastoder i autor.

"Riječ o knjizi pripovijetki koje govore o životu ljudi, uglavnom Bošnjaka, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, o njihovim sudbinama, navikama, običajima. Radnja polovine pripovijetki 'Sebijini snovi' smještena je u Sarajevu, Tuzli i mnogim neimenovanim bosanskim čaršijama, a druga polovina u Podgorici, Tuzima, Bijelom Polju, Beranama", saopštili su organizatori festivala. 

Recenzije za knjigu "Sebijini snovi" napisali su poznati pisac i akademik Abdulah Sidran i crnogorski književnik, prof. dr Novak Kilibarda.

Ruždija Adžović je rođen 1962. godine u Podgorici. Profesionalni novinar je od 1986. godine. Trinaest godina je radio kao novinar i urednik na Radiju Crne Gore. Pisao je za mnoge časopise i dnevne listove. Bio je i novinar i urednik u nekoliko dnevnih novina u Sarajevu. Adžović je u književnost ušao sa monografijom "Merhamet - 100 godina", objavljenom u čast stogodišnjice Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet". Nakon nje slijedi knjiga "Sto godina dobročinstva Merhameta", koja je objavljena u Turskoj i prevedena je na turski jezik. Objavio je romane: "Ogrlica iz Šanliurfe" (2014), "Kilibarda-Sarajevski dani" i "Sebijini snovi " (2017).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније