Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

11. 08. 2018. 14:59 >> 14:43

U MOJKOVCU

Izložba eksponata sa nalazišta Brskovo

U mojkovačkom Centru za kulturu „Nenad Rakočević“, otvorena je izložba eksponata sa arheološkog lokaliteta Brskovo. Eksponati sa nalazišta zajedno sa eksponatima vezanim za Brskovo, biće izloženi u galeriji Centra za kulturu do 17. avgusta.

Izložbu Brskovo organizovali su Opština Mojkovac i Centar za kulturu u saradnji sa Polimskim i Zavičajnim muzejom Bijelo Polje te JU Centar za arheologiju i konzervaciju Crne Gore.

Eksponati su sa arheološkog nalazišta Brskovo i koji su rezultat ponovnog istraživanja pokrenutog od strane Ministarstva za kulturu. Pored eksponata koji se nalaze u Mojkovcu na izložbi su mjesto našli i oni koji se nalaze u muzejima u Bijelom Polju i Beranama.

Izložba je usmjerena na očuvanje kulturnog naslijeđa grada ali i na predstavljanje nalazišta, čime bi se upotpunili turistička ponuda grada, kazala je direktorica Centra za kulturu, Ljilja Jočić.

Autor postavke, za koju je stručnu ocjenu dao arheolog Predrag Lutovac, je mr Mladen Blažević. Izložbu je otvorio potpresjednik Opštine, Slavenko Blažević, a prisutnima se obratila i dirktorica Centra za kulturu Ljiljana Jočić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније