Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 08. 2013. 10:46 >> 10:46

DRUGI INTERNACIONALNI FESTIVAL

Bijelo Polje: Igra i pjesma na festivalu folklora

Pitomi ambijent Vraneške doline i etno selo „Vuković“, sinoć su ugostili učesnike Drugog internacionalnog festivala folklora.

Kulturno umjetnička društva iz Smedereva, Tivta i Bijelog Polja te brojne pjevačke gupe i solistkinja Jadranka Bajratarević, do kasno sinoć su zabavljali probranu bjelopoljsku publiku. Među ljubiteljima folklora, bio je i Boki Milošević, koji je za predsjednika Opštine Aleksandra Žurića i brojnu publiku odsvirao nekoliko numera iz svog repertoara.

„Kada se nađete u ovom rajskom ambijentu, ne možete, a da ne pomislite, da je domaćin i vlasnik, imao izuzetno praktičan naum da na ovoj lokaciji, izgradnjom niza starinskih objekata, okiti bistro zelenu Ljuboviđu, pa joj lijepo pristaje, kao na ženskoj narodnoj nošnji ćemer“, kazao je otvarajući Festival, predsjednik KUD „Tekstilac“, Tomo Timotijević.

On je dodao da je folklor, odani čuvar tradicije i istorije, najbolji način da se izgrađuju mostovi prijateljstva.

 „Vrlo je prijatno i iznenađujuće sve ono što smo vidjeli i doživjeli na Festivalu u etno selu „Vuković“, a sve to zaslužuje  još bolju reklamu i prezentaciju, jer ovo vrijedi vidjeti i doživjeti“, kazala je predsjednica Upravnog odbora KUD-a Ljiljana Pavić iz Smedereva.

„Fascinirani smo onim što smo ovdje vidjeli, takođe moram istaći dobru saradnju i druženje koje imamo sa svojim prijateljima iz Smedereva i Bijelog Polja, a koje će se, nadamo se, nastaviti i iduće godine na istom mjestu, jer to ono što je brojna publika bila u prilici da doživi i zaslužuje“, saopštio je Lazar Božović, predsjednik KUD iz Tivta.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније