Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 08. 2018. 23:05   >>  22:48

ISPRED DVORCA

Redžić i Bogoslavljević svirali na Ljetopisu

Gitarista Sanel Redžić i violinista Jovan Bogoslavljević nastupili su sinoć ispred Dvorca kralja Nikole, u okviru muzičkog segmenta “Barskog ljetopisa”.

Taj duo muzičara koji imaju izuzetno uspješne solističke karijere, u regionu i van njega, za festivalsku publiku izveli su Paganinijeve sonate, originalno napisane za ova dva instrumenta, potom Pjacolinu “Istoriju tanga” komponovanu za flautu i gitaru, kao i Tefaljinih “Šest španskih pjesama”, koje se originalno interpretiraju na klaviru i solo pjevanjem. Bilo da je riječ o originalnim kompozicijama, ili obradama za violinu i gitaru, repertoar za ove umjetnike ne manjka, stoga što su ta dva instrumenta sasvim u sazvučju. 

“Sviram u različitim kamernim sastavima, svirao sam i sa harfom, violončelom, klavirom, drugom ili sa više gitara; nastupao sam i sa solo-pjevačima i harmonikom, i mogu da kažem da je meni lično kombinacija sa violinom jedna od najdražih. To je zato što sviramo u dva različita registra. Recimo, ako Jovan ima neku melodiju, meni je vrlo lako da ga pratim, što je recimo sa čelom malo teže”, kazao je gitarista Sanel Redžić. 

Bogoslavljević i Redžić već nekoliko godina uspješno nastupaju i muziciraju zajedno. Vjeruju da ta saradnja ima lijepu i dugu budućnost. U planu je njihov prvi album, čije se objavljivanje očekuje u narednih šest mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније