Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 08. 2018. 07:08   >>  06:53 2

NAKON NASTUPA U LONDONU

Karadaglić: Koncert je ostvarenje sna

Proslavljeni crnogorski gitarista Miloš Karadaglić nastupio je u londonskom Royal Albert Hall-u. Spektakularni koncert u okviru festivala BBC proms, za Karadaglića je bio povratak na scenu nakon jednogodišnje pauze.


Za Miloš Karadaglića nastupu Royal Albert Hall-u je privilegija, dva dana nakon koncerta još uvek je pod utiskom.

"Te večeri je bio jedan od velikih koncerata, ne samo jedan od najvećih u mojoj karijeri, nego posebno kao neki comeback poslije povrede koja se desila, je u svakom smislu ostvarenje jednog velikog sna i mnogo sam srećan i još uvijek pokušavam nekako da se spustim na zemlju poslije tako nezaboravne večeri u Albert Holu", kaže Karadaglić za Nacionalni Javni servis.

U okviru manifestacije BBC proms premijerno je izveo kompoziciju koju je specijalno za njega komponovao britanski kompozitor Džobi Talbot.

"Vrlo rijetki su momenti kada čovjek kao umjetnik osjeti takav neki doživljaj, jer vrlo rijetko se dešava da se kompozicijea piše za vas, da kompozicija u sebi sadrži sve one detalje i fantastične momente koji su specifični vama kao umjetniku".

Karadaglić već naredne sedmice putuje u Ameriku gde će nastupiti u Čikagu, ima zakazani koncert u Kanadi nakon čega se vraća u Englesku. U septembru počinje veliku turneju po Britaniji, zatim Koreji i Singapuru.

Prilog: Aida Rastoder, RTCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније