Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

31. 07. 2018. 10:10 >> 09:53

CENTAR "NENAD RAKOČEVIĆ

Slikari iz Mojkovca izložili djela u rodnom gradu

Akademski slikari iz Mojkovca, studenti Likovne akademije i entuzijasti izložili su svoja djela u Likovnom salonu galerije Centra za kulturu "Nenad Rakočević" u Mojkovcu.

Autor tog značajnog projekta za Mojkovac, koji se realizuje već sedam godina za redom, je akademski slikar Mladen Blažević.

"Ta kulturna svetkovina Mojkovca uspjela je da u prethodnih sedam godina okupi stvaraoce, slikare, vajare i multimedijalne umjetnike, te da promoviše umjetnost i doprinosI razvoju likovne scene grada ali i sjevera Crne Gore, kazao je otvarajući izložbu, predsjednik Opštine Mojkovac", Ranko Mišnić.

Direktorica Centra za kulturu Ljilja Jokić je naglasila da je Mojkovački likovni salon jedan od najvažijih programskih ciljeva institucije, čiji je cilj afirmacija mladih umjetnika i omogućavanje sugrađanima da pogledaju djela afirmisanih slikara.

Stručni žiri je ovogodišnju likovnu nagradu“Batrić Baćo Mitrović“ dodijelio je Aleksi Tomoviću za rad „ bez naziva“.

Tomovićev osoben i autentični izraz je sa jakom ekspresijom  ali uz oslonac na ono što je tradicija moderne forme", kazao je predsjednik žirija.

Likovni salon najavio je nove izložbe mojkovačkih slikara tako će uskoro akademski slikar Predrag Radulović, u rodnom gradu prirediti prvu samostalnu izložbu.

"Sedmi likovni salon je opravdao cilj koji je postavljen 2012, kada je prvi put organizovan, a koji se odnosio na godišnje okupljanje umjetnika koji žive i rade u Mojkovcu ali i onih koji još uvijek imaju vezu sa zavičajem", istakao je utemeljivač izložbe Mladen Blažević.

Na Likovni konkurs pristigli su i radovi Mojkovčana koji žive i rade u Americi i Kini.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније