Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 07. 2018. 22:22 >> 22:37

U FRANCUSKOJ

Rabrenović predstavlja CG na 40. Euroconu

Organizator Regionalnog festivala fantastične književnosti "Refesticon", Dragić Rabrenović će na poziv predstavnika organizacionog odbora Evropskog udruženja naučne fantastike (ESFS) učestvovati na 40. Euroconu koji se održava u francuskom gradu Amjen od 19. do 22. juna.

Rabrenović će na Skupštini udruženja iz Evrope predstaviti festival koji se tradicionalno organizuje u Bijelom Polju i istovremeno ih upoznati sa međunarodnim kulturnim manifestacijama koje se održavaju u Crnoj Gori.

"Ovo je prvi put da učestvujemo na ovakvoj manifestaciji gdje ćemo i zvanično postati član Evropskog udruženja naučne fantastike (ESFS) koje je prepoznalo kvalitet našeg festivala i njegov doprinos žanru književne fantastike. Očekujem da ćemo uspostaviti važne kontakte i saradnju sa organizatorima i književnicima iz cijele Evrope pa i šire", istakao je Rabrenović za Radio Bijelo Polje.

Na četrdesetoj evropskoj konvenciji fantastike koja se održava u gradu u kome je živio i stvarao Žil Vern prirediće se više desetina aktivnosti u sklopu četvorodnevnog programa, a posebna tema biće naučna fantastika Afrike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније