Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 07. 2018. 09:28   >>  09:15 2

NA CETINJU

Održan svečani koncert povodom 13. jula

Koncert renomiranog dua Miran Begić (violina) i Predrag Janković (harmonika) i orkestra Camerata Montenegrina održan je sinoć na Dvorskom trgu na Cetinju u okviru proslave Dana državnosti.

Repertoar ansambla čine kompozicije koje pripadaju različitim muzičkim epohama i žanrovima, a u originalu su napisane za violinu i orkestar ili violinu i klavir.

Predrag Janković je bio veoma zadovoljan nakon koncerta i kaže da je uvijek veliko zadovoljstvo čast nastupati na Cetinju, posebno u prilici kao što je obilježavanje Dana državnosti.

"Svirali smo kompozicije Astora Pjacole, a takođe Bruna Kaveza i Karlosa Gardela u našem zajedničkom aranžmanu. Najbolja kritika za ono što smo napravili je publika i njihovo zadovoljstvo i mislim da su večeras svi uživali. Ne samo da je raznovrstan repertoar nego je veoma atraktivan i slušljiv za širi auditorijum, što je jedan od osnovnih ciljeva svih nas koji se bavimo ozbiljnom muzikom, da malo propagiramo i širimo sve ono što radimo, naravno ne gubeći kvalitet i kad su u pitanju aranžmani i izvođačka umjetnost na sceni", naglasio je Janković.

Njegov kolega Miran Begić ukazuje da su program osmišljavali nekih godinu dana, te da su posebno obradili kompozicije nematerijalne crnogorske kulturne baštine, poput pjesme "Još ne sviće rujna zora", ali i djela Tamindžića i Hercigonje.

"Tri su pravca našeg djelovanja-klasična muzika,filmska i pop muzika.Jedan repertoar koji je za sve ukuse i sve pravce. To je u principu nešto što nam daje profestionalnu vidljivost na jednom širem tržištu", rekao je Begić.

Menadžer TO Cetinje Marko Vujanović ukazuje da je ove godine koncept koncerta drugačiji u odnosu na prethodne, što je naišlo na odlične reakcije publike.

"Ove godine smo htjeli da nešto promijenimo, prvo smo i binu malo pomjerili, nije na onom standardnom mjestu kod Dvorca. Sve smo malo drugačije osmislili, tu je i besplatna degustacija domaćih specijaliteta i crnogorskih vina, a organizovana je i simbolična nagradna igra",istakao je Vujanović.

Koncert je organizovala Turistička organizacja Cetinja, a publici se predstavilo i Glazbeno-prosvjetno društvo iz Tivta.

M. Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније