Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

04. 07. 2018. 19:00 >> 18:48

BOGDANOVIĆ PREDLOŽIO

Izraelski arheolozi istraživaće Duklju

Crna Gora i Država Izrael nastaviće realizaciju zajedničkih projekata, ocijenjeno je tokom sastanka ministra kulture Aleksandra Bogdanovića sa generalnim direktorom Ministarstva vanjskih poslova Izraela Juvalom Rotemom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Na sastanku kome je prisustvovala i nerezidentna ambasadorka Izraela u Crnoj Gori Alona Fišer Kam razgovarano je o daljoj saradnji u brojnim oblastima u kulturi. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, sagovornici su pozdravili potpisivanje Programa saradnje između Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael, upriličenog prošle godine, ali i naglasili da postoji prostor za aktivniju realizaciju zajedničkih projekata.

Bogdanović je istakao da postoji interesovanje Crne Gore za uspostavljanje saradnje u oblasti arheologije, o čemu je, kako je naveo, već razgovarao sa ambasadorkom Fišer Kam.

Ministar je informisao sagovornika i da su već uspostavljeni prvi kontakti kako bi se izraelski arheolozi uključili u istraživanje Duklje i dodao da osim Duklje, odličan potencijal za saradnju vidi i u praistorijskom lokalitetu Crvena stijena.

Generalni direktor Rotem je naglasio značaj kulture za povezivanje država i naroda i naveo da će Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael pružiti podršku u realizaciji zajedničkih projekata u ovoj oblasti.

“Na sastanku je bilo riječi i o dosadašnjoj saradnji u oblasti savremenog kulturno-umjetničkog stvaralaštva, i naglašen značaj uspostavljanja saradnje u oblasti filma. Sagovornici su dogovorili da u narednim danima definišu listu prioritetnih projekata na kojima će zajedno raditi u narednom periodu”, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније