Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

04. 07. 2018. 09:35 >> 09:23

KOTORSKI FESTIVAL

Noć u znaku predstava, koncerata i radionica

Predstave, radionice, koncerti, te književne promocije obilježile su treći dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježile.


Najmlađoj kotorskoj publici u takmičarskom pozorišnom programu sinoć se predstavio Teatar O. N. iz Njemačke sa izvedbom "Let i pad".

Na Ljetnjoj pozorinici izvedena je predstava "Kinez", Gradskog pozorišta iz Podgorice, koju je po drami Maje Todorović režirala Anja Šuša.

Glumci Goran Slavić, Jelena Simić, Emir Ćatović, kao i Dječji hor Zvjezdice kotorsku publiku su pokušali da uvedu u svijet čarolije, ljubavi i razumijevanja.

U programu dječjeg scenskog stvaralaštva izvedena je iz vizure PPU Čarli Čaplin iz Podgorice Ekološka Crna Gora. Na ovaj način u Kotoru najmlađi su se na kreativan način bavili problemom ekološke Crne Gore.

Na Pjaci od kina sinoć je promovisana nova knjiga pjesama Trema crnogorskog pjesnika i glumca Dejana Đonovića, što je ujedno bio i uvod u Knjieževni dio programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Trema je druga po redu knjiga u ediciji Ćuk Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Veče je bilo posvećeno ne samo promociji pjesama već i promociji izdavaštva dječije kniževnosti.

Kada je u pitanju muzički dio festivala u Perastu je izveden koncert 333 godine Baha u baroknom Perastu.

Za danas je najavljena repriza predstave "Let i pad", a kao druga takmičarska predstava na Pjaci od kina biće izvedena "1+1", a edukativno-teorijski program nastavlja se besplatnim radionicama Razvoj muzičkog talenta i Napravimo kineskog zmaja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније