Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Portal RTCG

22. 01. 2013. 22:28 >> 22:03

Kustendorf

Monika Beluči: Kusturica je veliki autoritet i veliki pjesnik

Specijalna gošća šestog festivala "Kustendorf" Monika Beluči ispričala je u kratkom razgovoru sa studentima da se saradnja glumca i reditelja "zasniva na hemiji" i rekla da je uvjerena da će saradnja sa Emirom Kusturicom biti divan.

- Ne poznajem Emira dobro. On je snažan čovjek, snažnog glasa, sa velikim autoritetom, ali je i veliki pjesnik-  istakla je Beluči, koja će igrati glavnu ulogu u Kusturičinom novom filmu "Ljubav i rat", čije snimanje počinje u maju u Trebinju.


Poznata glumica je ocijenila da se odnos između rediitelja i glumca "zasniva na hemiji", a priprema je samo tehnička stvar.

- Najinteresantniji dio dolazi iz mjesta za koje ne znamo, kao na primjer kada tri sekunde prije snimanja ne znate šta da kažete, to je magični dio-  naglasila je Beluči.


Beluči je rekla da je igrala u malim, nezavisnim filmovima i blokbasterima, ali kada stane ispred kamere, ne postoji razlika.


Ona je konstatovala da je sa nekim rediteljima lakše, sa nekima teže raditi, ali je bitna adaptacija.


- Mislim da je gluma više ženski posao, jer su glumice spremnije da se adaptiraju. Sa glumcima je teže-  smatra Beluči.


Ona je objasnila da je proces pripreme uoči snimanja svaki put drugačiji i da za svaki lik, koji igra, ima saosećanje i mora da ga razumije.


- Nisam od onih što sve vrijeme sjede unutra, ne druže se sa ljudima i zahtijevaju tišinu kako bi se pripremili. Fina sam sa svima, jer je film timski posao i svaki član je bitan, počev od onog ko vam donosi kafu od koje se osjećate bolje. Zato je to divan posao, koji traje ponekad i do pet mjeseci. Iz toga se formira nešto snažno, divni odnosi medju ljudima koji mogu da traju dugo- rekla je Beluči i dodala da je set magično mjesto.

 


Na pitanje studenta o prvoj ljubavi, popularna glumica je odgovorila da se zaljubila sa šest godina i ta ljubav je trajala četiri godine.


- Kada mi danas priđu kćerke i kažu da su zaljubljene, to shvatam veoma ozbiljno, jer isto je biti zaljubljen sa šest, 20 ili više godina. Zbog ljubavi patimo čitavog života- istakla je Beluči, pozdravljena gromoglasnim aplauzom.


Domaćin festivala "Kustendorf" Emir Kusturica uručio je Belučijevoj "Nagradu za buduće filmove", istakavši da, u vremenu kada ljepota više nije najjače oružje koje imamo, još postoje primjeri ljudi čiji je život, sa dostojanstvom i ljepotom, samo potvrda zapažanja Fjodora Dostojevskog da ćemo preživjeti zahvaljući ljepoti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније