Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B.

17. 06. 2018. 09:08   >>  08:57 1

PODGORIČKO LJETO

Promocija knjige Milenka Perovića

Knjiga prof. dr Milenka A. Perovića "Studije iz filozofije jezika" biće predstavljena sjutra veče, u okviru manifestacije "Podgoričko kulturno ljeto 2018", na platou ispred Narodne biblioteke "Radosav Ljumović", sa početkom u 21 sat.

Uz autora o knjizi će govoriti Adnan Čirgić, Vanja Kovačević i Pavle Goranović. Medijatorka je Sanja Orlandić.

Izdavač Perovićevih „Studija iz filozofije jezika“ jeste Fakultet za crnogorski jezik i književnost - Cetinje. Knjiga je objavljena u Biblioteci LINGUISTICA. Urednici izdanja su Adnan Čirgić i Novica Vujović. Knjiga je objavljena 2018. godine.

„U sedam studija koje čine ovu knjigu tematski misaoni interes usmjerili smo na filozofe koje je pitanje o biti jezika vodilo prema dokučivanju imanentnog dijalekticiteta i spekulativiteta jezika“, kaže autor pored ostaloga u Predgovoru.

Milenko A. Perović (1950) je crnogorski filozof. Rođen je u Vr¬basu (Vojvodina), u kome je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na studijama filozofije u Beogradu 1974. godine. Doktorsku disertaciju pod naslovom Vrijednosni sistem i moralna svijest malograđanstva, pod mentorstvom Milana Kangrge, od¬branio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1984. godine.

Od 1987. godine radi kao profesor filozofskih predmeta (etika, filo¬zofija njemačkog idealizma, praktička filozofija, antička filozofija, filozofija prava i filozofija ekonomije) na Odseku za filozofiju Fi¬lozofskog fakulteta u Novom Sadu. Osnovao je Studijsku grupu za filozofiju i Katedru, a potom i Odsek za filozofiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 1988. godine. Utemeljio je magistarske i doktorske studije filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Suosnivač je filozofskog časopisa Arhe koji izlazi na Filo¬zofskom fakultetu u Novom Sadu od 2004. fodine. Suosnivač je Bioetičkog društva Srbije koje djeluje od 2008. godine.

Većinu knjiga i radova posvetio je problematici istorije filozofije, etike i praktičke filozofije. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније