Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

10. 06. 2018. 09:57 >> 18:16

DIGITALNA BAJKA

Hozentarus premijerno prikazan na TVCG

Prva digitalna bajka u Crnoj Gori "Hozentarus", reditelja Draška Đurovića, sinoć je premijerno prikazana na prvom programu TVCG.

Projekat je urađen po scenariju Dragane Kršenković Brković i predstavlja prvi visokobudžetni igrani film za djecu u Crnoj Gori.

Sniman je u studiju TVCG, Ulciju i Grahovu u decembru mjesecu i poslije 6 mjeseci postprodukcije stigao je na male ekrane.

Radnja, kao u svim bajkama, tretira život jedne kraljevske porodice i njihovih dvorjana.

Prepuna je mističnih hodnika dvorca, tvrđava, letećih savjetnika, surovih zapovjednika sa lijepom, ali ambicioznom princezom na čelu.

Po prvi put djeca i omladina u Crnoj Gori imali su priliku da vide ekranizovanu bajku iz lektire za 6 razred.

U Hozentarusu glume Sanja Popović, Danilo Babović, Dragan Račić, Georg Pusep, Danilo Čelebić, Jelena Nenezić Rakočević i Nikola Perišić.

Direktor fotografije je Veselin Balandžić, kostim Slobodanka Seka Martinović, scenograf Stanislav Nikićević, ton majstor Rade Anđić, majstor svjetla Zoran Š. Kovačević i montažer Aleksandar Pejović. Kasing je uradio Slado Divanović, producent je Stefan Milović, a reditelj Draško Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније