Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 06. 2018. 11:13   >>  11:04

KOTOR

Simfonijski priredio spektakl za pamćenje

Veliki koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom maestra Grigorija Kraska, a u organizaciji Kulturnog centra "Nikola Đurković" održan je sinoć u Kotoru, na prepunoj Pjaci Svetog Tripuna.

Pod dirigentskom palicom maestra Grigorija Kraska, orkestar je izveo najpoznatija djela klasične muzike: Bizeovu "Karmen", Pučinijevu "Manon Lesko," Rosinijevog "Viljem Tela" i druge.

Po završetku nastupa uslijedio je snažan i dugotrajan aplauz publike, što je značilo poziv na bis i izvođenje Bizeove "Farandole".

"Autentičan ambijent Starog Grada, pod zvonicima bazilike – katedrale Svetog Tripuna lagano je uz Štrausa tonuo u suton, a publika je uživala, od prvog do posljednjeg takta. Može se reći da je Crnogorski simfonijski orkestar sa 70 izvođača na čelu sa Grigorijem Kraskom sinoć kotoranima priredio spektakl za pamćenje", saopšteno je iz Kulturnog centra "Nikola Đurković".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније