Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

06. 06. 2018. 15:27 >> 15:16
2

BIHOR 2018

Priča se o zavičaju

Nastavlja se priča inspirisana Bihorom, inspirisana zavičajem. Na konkurs Festivala “Zavičajne staze - Bihor 2018” prispjelo je 37. rukopisa, saopštili su organizatori iz NVO, Centar za kulturu Bihor.

Žiri u sastavu: Zuvdija Hodžić, Sofija Kalezić i Elvedin Nezirović, ocjenjivaće 35 priča pod šifrom, jer su dvoje autora, poznati organizatorima, zatražili da ne ulaze u konkurenciju za nagrade ali žele da njihove priče, po moguććnosti, budu objavljene u novj zbirci Festivala.

Tri najuspjelije priče po ocjeni žirija, biće nagrađene plaketom Festivala i novčanim iznosom od: I – 400 eura, II – 300 eura, III – 200 eura. Nagrađeni i odabrani radovi biće štampani u zborniku Festivala. Biće to sedma knjiga , zbornik priča novih i poznatih autora iz Crne Gore i Regiona.

"Raznolikost poštanskih adresa sa kojih su priče upućene, daje nam za pravo da se radujemo što je ovaj Festival sve inspirativniji za pisce u regionu, kazao je koordinator CK-B, Semir Škrijelj. Učesnici potvrđuju da je Bihor iznova inspirativan i da je Festival prepoznat kao tačka zbližavanja. Sa ponosom ističemo da je prošlog ljeta u Petnjici boravio poznat pisac Gi Helnminger iz Kelna i drugi. Nastojimo da i ovoga ljeta okupimo značajne stvaraoce i ljubitelje umjetnosti, i time osnažimo kulturni život ne samo petnjičke opštine već i susjednih, a sve u interesu podsticanja budućeg stvaralaštva. Kao što je u knjizi Razmeđa Bihora", zapisala je Nada Bukilić.

Festival tradicionalno počinje 12. jula u Petnjici. Odluka stručnog žirija biće završena do kraja jula, a nagrade za najbolje priče uručene laureatima, na književnoj svečanosti početkom avgusta.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније