Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 06. 2018. 13:43   >>  13:35 1

BOGDANOVIĆ - FIŠER KAM

CG i Izrael nastavljaju saradnju u oblasti kulture

Crna Gora i država Izrael su zajendički realizovale značajan broj projekata, ali bi u narednom periodu trebalo raditi na intenziviranju saradnje između institucija kulture dvije zemlje, saglasni su ministar kulture Aleksandar Bogdanović i Nj.E. Alona Fišer Kam, ambasadorka Države Izrael u Crnoj Gori.

Bogdanović i Fišer Kam razgovarali su danas na Cetinju o saradnji u oblasti kulture između dvije države i mogućnostima za njeno osnaživanje.

"Sagovornici su istakli da su dvije zemlje zajednički realizovale značajan broj projekata, ali da bi u narednom periodu trebalo raditi na intenziviranju saradnje između institucija kulture", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Kako dodaju, posebno je naglašena implementacija Programa saradnje u oblasti kulture koji je prošle godine potpisan između Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael, za period 2017-2020, u okviru kojeg se očekuje realizacija projekata u svim oblastima kulturno-umjetničkog stvaralaštva i kulturne baštine.

"Ministar Bogdanović i ambasadorka Fišer Kam su takođe razgovarali o arheološkim istraživanjima na lokalitetu Duklja, u okviru kojeg postoji interesovanje za saradnju arheologa iz Izraela sa Centrom za konzervaciju i arheologiju Crne Gore. Istovremeno, naglašena je mogućnost boravka crnogorskih arheologa u Izraelu, u cilju razmjene iskustava i unaprjeđenja profesionalnih vještina", kazali su iz ministarstva.

U oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, dodaju, posebno je apostrofiran značaj dosadašnje saradnje u oblasti pozorišta, kao i intenziviranje zajedničkih aktivnosti u oblasti filma i muzike.

"Zaključeno je da će u narednom periodu biti uloženi dodatni napori u cilju realizacije što većeg broja uspješnih projekata iz oblasti kulture", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније