Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ N1; Objavila: J.B.Č. ]

01. 06. 2018. 08:26 >> 09:39
10

MIRA BANJAC

Živku Nikoliću dužno i crnogorsko i srpsko društvo

Film "Ljepota poroka" Živka Nikolića iz 1986. godine, digitalno je restauriran u okviru projekta Vip Kinoteka. Jednu od glavnih uloga u filmu tumači legenda srpskog glumišta Mira Banjac.

Ona je za N1 govorila o spletu slučajnosti koje su pratile snimanje filma, o tome kako se treba odužiti Živku Nikoliću, ali i o tome kada je shvatila da je gluma mnogo više od igrarije, da zaista pričate nečije životne priče.

"Dok radite ne znate, uvijek je potrebna distanca, čak vremenska, velika distanca, da shvatite da je iza vas jedan ozbiljan posao. Ozbiljnog posla nema bez naslova filma, a to je reditelj. Živko Nikolić je u mojoj karijeri crvenim slovima zapisan, izuzetan čovjek, jedan posvećeni čovjek, čovjek esteta, on je i likovnjak, kad izađe na snimanje, on zna sve, on je gotov. Tako je bio tih čovjek, kad kaže primjedbu, to ne čuje ni kolega do vas. Nažalost, taj sjajni veliki čovjek, nije dobro završio, i to ponavljam, da mu je ostalo i srpsko i crnogorsko društvo dužno, on je skončao u manastirskim ćelijama, ali smo mi valjda takav narod", kaže ona.

Jednom prilikom je, kaže, snimala kod Nikšića i čula da je na obližnjem groblju sahranjen Živko Nikolić.

"Ja sam prošpartala cijelo groblje i našla grob Živka Nikolića i bila sam tako srećna, kao da sam ja bar nešto malo učinila za njega. Snimali smo u božanstvenim uslovima", kazala je Mira Banjac.

 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније