Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

24. 05. 2018. 18:06 >> 18:06

CETINJE

Počeo simpozijum o muzičkoj pedagodiji

Prvi međunarodni simpozijum iz oblasti muzičke pedagogije, pod nazivom "Muzička pedagogija - izazov, inspiracija i kreacija", počeo je u Ministarstvu kulture na Cetinju. Muzička akademija sa Cetinja, kao organizator,okupila je brojne univerzitetske profesore i naučnike iz ove oblasti, kao i praktičare, koji će u toku trajanja simpozijuma razmijeniti svoje ideje, rezultate istraživanja i iskustva.

Dekan Muzičke akademije Bojan Martinović je kazao da opšti trendovi u obrazovanju i umjetnosti predviđaju čvršće veze između pedagoških institucija i istakao kako vjeruje da će ovaj simpozijum učiniti važne korake u cilju istraživanja svih segmenata muzičke pedagogije.

"Ovaj simpozijum doživljavamo i kao podsticaj kolegama naučnicima, ali i kao potvrdu da samo jačanjem naučne i teorijske platforme stvaramo zdrav ambijent ,a time i pružamo mogućnost svim aspektima muzičke kulture unutar cjelokupnog muzičkog života, da se pravilno razvijaju. Stanje treba poboljšati, a protočnost kadrova i projekata, učiniti što boljom i dinamičnijom", istakao je Martinović.

Predsjednica programskog odbora Vedrana Marković ukazala je da će na simpozijumu biti riječi o različitim temama iz oblasti opšte muzičke pedagogije, metodike nastave, solfeđa i instrumentalne pedagogodije.

"Pitanja koja se u muzčkoj pedagogiji postavljaju gostovo su uvijek ista, a to su kako zainteresovati učenike za nastavu, koje metode i postupke koristiti i kako nastavu učiniti savremenijom i boljom. Vaša izlaganja daće odgovore na neka od ovih pitanja i nadam se inspirisati sve nas da kreiramo muzičku nastavu na nov način i da odgovorimo izazovima koje pred nas stavlja savremeno doba", rekla je Marković.

Predsjedavajuća simpozijuma Jelena Martinović podjestila je da će na simpozijumu učestovati 40 izlagača koji će se osvrnuti na trendove u muzičkoj pedagodiji.

"Želimo da ovaj simpozijum već u svom prvom izdanju postane još jedno prepoznatljivo mjesto naših zajedničkih susreta, razmjene zanimljivih ideja, prezentacije kvalitetnih istraživanja ali nadasve mjesto cirkulisanja dobre energije i ostvarivanja novih profesionalnih i prijateljskih konekcija",  kazala je Martinović.

Organizator je Muzička akademija ,a glavni pokrovitelj simpozijuma je Rektorat Univerziteta Crne Gore.


Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније