Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

04. 05. 2018. 20:33   >>  20:34 1

SAJAM KNJIGA U PG

Knjiga da bude sastavni dio svakodnevice

Trinaesti Međunarodni sajam knjiga i obrazovanja u Podgorici biće održan od 7. do 14. maja, u garažnom dijelu šoping mola Delta siti. Na dan otvaranja će biti organizovano i predstavljanje izložbe "Fermijevo nasljeđe" italijanske ambasade u Crnoj Gori, u saradnji sa ministarstvima nauke i kulture.

Na konferenciji povodom početka sajma, najavljen je bogat književni i kulturni program. Do 14. maja će se predstaviti više od stotinu izlagača iz zemlje, regiona i inostranstva, brojne vaspitno obrazovne ustanove će na Sajmu predstaviti svoje ponude, a najavljenu su i sajamske novine.

Novitet ove godine je i formalizovana saradnja sa Javnim servisom.

Udruživanjem sajamske i bibliotečke djelatnosti ponudiće brojne književne debate, trbine, promocije i predavanja.

Specijalna gošća sajma biće poznata makedonska književnica Rumena Bužarovska.

Slogan ovogodišnjeg sajma je "Oprez, čitanje može izazvati slobodno razmišljanje! Djeca čitalaca i sama postaju čitaoci".

"Malo je ironičan taj slogan, željeli smo prije svega da malo pokažemo da ne treba doživljavati knjigu i obrazovanje kao nešto što je sporedno, nego da to treba da bude sastavni dio svačije svakodnevice", kazao je za RTCG umjetnički direktor sajma Nikola Nikolić.

Značaj sajma prepoznale su i državne institucije.

"Kao i prošle godine koorganizator Sajma je Ministarstvo prosvjete, a pokrovitelj Vlada Crne Gore i Ministarstvo kulture", saopštila je Jovana Petković portparolka izdavaćke kuće "Nova knjiga", jednog od organizatora sajma.

Sajam će, 7. maja u 19 sati, svečano otvoriti ministar kulture Aleksandar Bogdanović, a ceremoniji otvaranja prisustvovaće i specijalna gošća sajma.

Nakon ceremonije otvaranja, u 20 sati će biti otvorena i izložba Narodne biblioteke Budve „Majstor priče i narodni tribun” povodom 140 godina od smrti Stefana Mitrova Ljubiše.

Program Sajma će se odvijati od 11 ujutru do 21.30 sati uveče, sve do 14. maja.

Cijena ulaznice je jedan eura, dok je za organizovane posjete učenika osnovnih i srednjih škola ulaz besplatan.

Prilog Neda Papović, TVCG:

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније