Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

23. 07. 2013. 09:04 >> 09:14

GENIJE

"Mali Mone" zaradio milion i po funti

Ulja na platnu 10-godišnjeg Kirona Vlijamsona već su mladom umjetniku donijela zaradu od oko 1,5 miliona funti, a sada mu za svako djelo nude minimalno 50 hiljada funti.

 

Bez obzira na naglu slavu u umjetničkom svijetu, talentovani dječak ipak želi da se koncentriše na fudbal, ali njegovi roditelji imaju drugačije planove. Već su ga ispisali iz škole, kako bi se školovao kod kuće i kako bi što više vremena mogao da posveti slikanju, prenosi "Gardijan".

Mediji su Kirona primijetili prije nekoliko godina, kada su ga okarakterisali kao "mladog Monea".

Kada je s porodicom bio na odmoru u Devonu i Kornvolu, na jugozapadnoj obali Engleske, tada je petogodišnjem Kironu pogled na luku predstavljao nadahnuće, pa je tada napravio svoju prvu skicu.

Kiron kaže da je prvo samo posmatrao prirodu, a zatim jedne večeri ponio pribor za crtanje i napravio prvi rad.

Svaka njegova izložba donese veliku zaradu, ali je posljednja nadmašila sva očekivanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније