Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: P.B. ]

21. 04. 2018. 23:51 >> 23:43

U DODESTU

Književni festival "Literitorija"

Treći regionalni književni festival "Literitorija" u organizaciji KIC "Budo Tomović" biće održan od 25. do 27.aprila u sali DODEST.

Ovogodišnji festival je organizovan pod sloganom "Između kultura".

Tema je egzil - jedan od ključnih problema savremenog svijeta i književnost od antičkih vremena do aktuelnog stvaralaštva.

Planiranim programom, biće šire postavljena i tretirana iz nekoliko uglova: kao tema djela, pozicija pisca (jezički, teritorijalno i egzistencijalno), i u pogledu književnog prevodilaštva, na šta treba da ukaže naziv "Između kultura".

Gosti ovogodišnjeg festivala su autori iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rumunije.

Prve večeri festivala gosti će biti: Andrej Nikolaidis, Roman Simić i Lejla Kalamujić, druge večeri Vladimir Vojinović, Tanja Mravak i Miloš Živanović.

Moderator tih razgovora biće književni kritičar Vladimir Arsenić.

Drugog dana festivala, od 18 sati će biti predstavljeno stvaralaštvo rumunskog pisca Kozmina Perce, a razgovor sa njim vodiće pjesnikinja Slađana Kavarić.

Treće veče biće posvećeno književnom prevodilaštvu, a u tom programu gosti će biti prevodioci Marinko Koščec (francuski), Jelena Knežević (njemački), Đura Miočinović (rumunski) i Vladimir Arsenić (engleski i hebrejski).

Moderator programa biće književni kritičar Marinko Vorgić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније