Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

17. 04. 2018. 17:22   >>  17:27

MINISTARSTVO KULTURE

Obilježiće Međunarodni dan spomenika

Ministarstvo kulture će sjutra, obilježiti Međunarodni dan spomenika i spomeničkih cjelina, pod sloganom “Baština za sve generacije”.

Obilježavanje se organizuje kao dio programa Evropske godine kulturne baštine.

"Na otvaranju će govoriti Aleksandar Bogdanović, ministar kulture, nakon čega će izlaganja imati Aleksandar Dajković, generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu, Andrija Vuksanović, Vanja Bošković, Nevenka Popović i Dijana Borozan iz Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore", saopštili su iz Ministarsva kulture.

Međunarodni dan spomenika i spomeničkih cjelina obilježava se u cijelom svijetu, kako bi se uticalo na jačanje svijesti o raznovrsnosti kulturnog nasljeđa i o nastojanjima koja su neophodna da bi se ono zaštitilo i sačuvalo za buduće generacije, te ukazalo na njegove vrijednosti i ranjivost. Već nekoliko godina, ICOMOS predlaže određenu temu koja se na ovaj dan promoviše i koja reprezentuje jednu od višestrukih dimenzija kulturnog nasljeđa, kako bi se skrenula pažnja na njegov značaj u cijelom svijetu, te na njegovu specifičnost i raznolikost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније