Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

16. 04. 2018. 10:30   >>  10:32

U TIVTU

Promocija knjige Miloša Latinovića

U srijedu veče sa početkom u 20:00 sati u galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu, biće održana promocija knjige “Četiri ludila”, Miloša Latinovića.

To je priča o umjetničkim ozarenjima, ali i životnim usudima. Umjetnost je velika pozornica na kojoj se kreću junaci koji uloge ne biraju, nego ih dobijaju. Izgubljeni u sopstvenim postojanjima, oni dopuštaju snovima da ih vode vjerujući da jedino tako mogu otkriti sopstveni identitet.

Miloš Latinović (1963, Kikinda) autor je šest zbirki priča, pet romana, dvije knjige eseja, desetak dramskih tekstova, više od sto književnih priloga.

Knjiga “Priče vetrova” prevedena je na rumunski i njemački jezik, brojni prozni tekstovi su mu prevedeni na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski.

Žiri Društva književnika Vojvodine proglasio je roman Dželat u raju za knjigu 2008. godine u Vojvodini. Za poetsko-proznu zbirku Zvezde i ostrva, Latinović je dobio nagradu "Stevan Pešić" 2012.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније