Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

14. 04. 2018. 18:20   >>  18:19

ODRŽALI KONCERT

"The Gents string" oduševio Kotorane

Koncert "The Gents string" kvarteta, uz zvuke tanga najpoznatijeg argentinskog kompozitora XX vijeka Astora Pjacole, održan je sinoć u kotorskom Kulturnom centru,

"Kusturičini filmovi briljiraju u svojim melodramatičnim trenucima i neodvojivi su u našim sjećanjima od svojih muzičkih sekvenci – što znači da su neodvojivi od Bregovića i negovog Tanga iz filma `Underground`. Muzika igra veoma važnu ulogu u svijetu filma. Neke pjesme su doživjele veliku popularnost, pa nas je The strihg kvartet podsjetio na najljepše pjesme iz filmova Kum, Šindlerova lista , Pretparačke priče, Hrabro srce i na jedan od najpoznatijih svjetskih mjuzikla - MAMA MIA, legendarne švedske grupe ABBA", saopšteno je iz Kulturnog centra "Nikola Đurković".

"The Gents string quartet" čine Milan Ninković – violončelo, Milan Jović – violina, Nenad Jovanović – violina i Đorđe Panijan – viola, četvorica mladih priznatih muzičara  i članova Simfonijskog orkestra u Podgorici.

"Zajedno sa Antonio Nasevskim koji je briljirao na perkusijama, zvuk gudačkih instrumenata doprinio je izvrsnoj atmosferi", poručili su iz Kulturnog centra.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније