Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 07. 2013. 10:51 >> 10:52

HERCEG NOVI

Počinje 11. „Trg od knjige“

U znaku 200 godišnjice Njegoševog rođenja počeće večeras 11. Međunarodni sajam "Trg od knjige" u Herceg Novom. Slogan manifestacije odabran je iz Njegoševe „Luča Mikrokozma“: „sve prelesti smrtne i besmrtne, što je skupa ovo svekoliko, do opštega oca poezije".

Sajam će trajati do 28. jula. Za otvaranje planiran je recital naslovljen „Novi grade… divna sanka što si onda snio“. Govoriće glumci Nebojša Dugalić, Srđan Grahovac i Goran Slavić.

Biće otvorena izložba „Njegoševa djela u fondu JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg-Novi“. Predavanje „Njegoševo pjesničko iskustvo“ održaće prof. dr Milo Lompar, a ovogodišnji sajam otvoriće gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić.

Na "Trgu od knjige izlagaće 60-ak izdavača iz regiona, kao i Educational centre Podgorica, zvanični zastupnik dvadesetak stranih izdavačkih kuća. Planirano je da se za sedam dana trajanja manifestacije, održi 30-ak programa, među kojima je 16 književnih. 

Promocije novih i nagrađenih knjiga imaće Milo Lompar, Borislav Čičovački, Slavica Perović, Radmila Lazić, Katarina Brajović. Poetsko stvaralaštvo zastupaće na ovogodišnjem Trgu od knjige Selimir Radulović, Ilija Lakušić (dobitnik Trinaestojulske nagrade), a biće predstavljene i „Sabrane pesme“ Novice Tadića.

Žiri Trga od knjige će odlučiti o sajamskim nagradama za: Izdavački poduhvat godine, Ediciju, Najljepšu knjigu i Dječiju knjigu godine.

Organizatori „Trga od knjige" su Opština Herceg Novi, JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi, JUK Herceg fest i NVO Književna zajednica Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније