Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2018. 16:49 >> 16:46

DOSTIZANJE STANDARDA

Pažnju posvetiti integracijama na polju kulture

Akcionim planom za sprovođenje Programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija za ovu godinu, koji je Vlada danas usvojila, planirana je realizacija devet projekata, koji doprinose savremenoj revitalizaciji jedinstvenih i prepoznatljivih vrijednosti Crne Gore.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović kazao je, nakon sjednice Vlade, da je u dostizanju evropskih standarda neophodno posebnu pažnju posvetiti integracijama na polju kulture.

“U okviru strategije usklađivanja i dostizanja evropskih standarda neophodno je posebnu pažnju posvetiti integracijama na polju kulture, kao prostoru koji definiše i čuva identitetske osobenosti jednog prostora“, rekao je Bogdanović.

Na sjednici je, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, usvojen i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za prošlu godinu.

Bogdanović je saopštio da je Program Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija, za period od prošle do 2020. godine, koncipiran kroz tri osnovne grupe projektnih aktivnosti- umjetničke, kulturološke i izdavačke projekte, zatim javne konkurse i rezidencijalne boravke inostranih umjetnika.

„Tokom prošle godine pokrenut je djelimično realizovan projekat Agro-Dizajn kao jedan od projekata kojima se doprinosi promociji Crne Gore kao specifične kulinarske destinacije”, naveo je Bogdanović.

On je kazao da treba spomenuti saradnju sa međunarodnom fondacijom Konrad Adenauer, sa kojom je organizovana konferencija Politike državnog i kulturnog identiteta u kontekstu savremenih međunarodnih odnosa.

“U prošloj godini započela je realizacija jednog broja višegodišnjih projekata, na kojima će se raditi tokom ove, kao i naredne godine“, rekao je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније