Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2018. 10:20 >> 12:11

U DVORCU PETROVIĆA

Izložba "Crtež kao eksperiment"

U Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića sjutra u 20 sati biće otvorena izložba "Crtež kao eksperiment", kustoski projekat istoričarke umjetnosti Nataše Nikčević.

Istoričarka umjetnosti Nataša Nikčević je ovim povodom odabrala radove 45 crnogorskih umjetnika.

"Radovi crnogorskih umjetnika korespondiraju sa aktuelnim evropskim kretanjima kako na nivou jezika tako i na nivou vrijednosti. Gdje se u vremenu nepreglednosti nalazi crtež kao medij u savremenoj crnogorskoj umjetnosti - neka su od inicijalnih čvorišta u koncepciji izložbe 'Crtež kao eksperiment'. Ako se prihvati definicija da je linija u crtežu osnovno sredstvo ekspresije, različito materijalizovana i realizovana, onda izložba 'Crtež kao eksperiment' mapira ispitivanja vlastitog duktusa crteža ali i apostrofira crteže u koje je moguće ući - oprostoreni crteži gdje fizis prelazi u poezis kao i radove koji označavaju intermedijalna preplitanja sa svjetlom, digitalnom umjetnošću", zapisala je Nikčević u tekstu "Vrt sa stazama koje se račvaju".

Izložba "Crtež kao eksperiment" se može pogledati u Dvorcu Petrovića i Perjaničkom domu do 13. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније