Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

16. 03. 2018. 19:08   >>  19:05

JUBULEJ TRADUKI

Bogdanović u Lajpcigu

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravi u radnoj posjeti Lajpcigu, gdje je danas prisustvovao obiljžavanju 10 godina od osnivanja TRADUKI Evropske mreže za književnost i knjige, čiji je Crna Gora član od 2016.

Proslava 10 godina od osnivanja TRADUKI mreže organizovana je u okviru Sajma knjiga u Lajpcigu, saopšteno je iz Ministarsva kulture.


Prisutne je na početku pozdravio direktor Sajma knjiga u Lajpcigu Oliver Zile, nakon čega je govorio državni ministar za Evropu u njemačkom Ministarstvu vanjskih poslova Majkl Rot, koji je u svom obraćanju istakao da je TRADUKI u proteklih 10 godina doprinio povezivanju i građenju mostova među narodima i nacijama, promovišući njihove posebnosti i različitosti.

Bogdanović je u Lajpcigu razgovarao sa Antje Kontius, direktoricom Fondacije S. Fischer i rukovoditeljkom TRADUKI mreže na čiji je poziv prisustvovao događaju.

Bogdanović i direktorica Kontius razgovarali su o promociji mreže i mogućnostima koje ona nudi, kao i organizaciji narednog sastanka Upravnog i Programskog odbora TRADUKI mreže, koji će početi 24. aprila 2018. godine na Cetinju.

Bogdanović je istakao kako je Ministarstvo kulture prepoznalo potencijale koje autorima i prevodiocima moze ponuditi ova mreža, koji se primarno ogledaju u mogićnosti korišćenja godišnjeg fonda za finansiranje njihovih projekata. Ministar je takodje naveo da kod nas mreža nije promovisana u dovoljnoj mjeri i pozvao rukovodstvo TRADUKI da tokom boravka u Crnoj Gori, u aprilu, zajedno organizujemo događaj na kojem bi pisci, prevodioci i izdavači iz nekoliko zemalja članica predstavili svoja pozitivna iskustva.

"Sagovornici su se saglasili i da bi podrška TRADUKI Crnoj Gori bila značajna posebno na podsticanju produkcije deficitarnih književnih formi poput savremene stručne literature ili književnosti za djecu i mlade", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније