Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

08. 03. 2018. 11:31   >>  11:30 1

BOGDANOVIĆ I ADŽAMOV

Prijateljski odnosi CG i Azerbejdžana

Odnosi Crne Gore i Azerbejdžana u svim oblastima su prijateljski, zajednička je ocjena ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i šefa Diplomatske misije Azerbejdžana u Podgorici, Anara Adžamova.

Bogdanovića i Adžamov razgovarali su na Cetinju o saradnji dvije države u oblasti kulture.

"Sagovornici su konstatovali da su odnosi Crne Gore i Republike Azerbejdžan u svim oblastima prijateljski, kao i da je u oblasti kulture ostvarena značajna saradnja na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžan o saradnji u oblasti kulture, potpisanog 2011. godine", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Bogdanović je, kako je saopšteno, zahvalio na podršci i pomoći Azerbejdžana u realizaciji brojnih projekata u Crnoj Gori.

"Istakao je da je Ministarstvo kulture zainteresovano da dodatno osnaži saradnju kroz zajedničke aktivnosti na valorizaciji i očuvanju bogate kulturne baštine dvije zemlje. Adžamov je naveo da Crna Gora i Azerbejdžan baštine zajedničke vrijednosti multikulturalnosti i multietničnosti što predstavlja odličnu osnovu za saradnju u oblasti kulture", saopštilo je Ministarstvo kulture.

Razgovarano je, kako se navodi, o intenziviranju saradnje između institucija kulture, sa posebnim naglaskom na filmske centre dvije zemlje, imajući u vidu potencijale koje Crna Gora kao filmska destinacija može ponuditi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније