Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 02. 2018. 11:20 >> 11:19

IZ NIKŠIĆA

Drone studio uhvatio najbolje momente Lake festa

Drone studio iz Nikšića pobjednik je ovogodišnjeg konkursa za izradu kratkometražnih autorskih filmova o "Lake festu".

"Lake fest", već treću godinu zaredom, u okviru umjetničkog programa organizovao je Konkurs za izradu kratkometražnih autorskih filmova o "Lake festu" pod nazivom "aftermovie Lake fest 2017".

Pobjednik ovogodišnjeg konkursa je Drone studio iz Nikšića, u sastavu Miloš Tomašević i Josif Perović, čiji video prema ocjeni žirija na jedan moderan i jedinstven način pokazuje svaki segment festivala, dok je i tehnički odlično urađen.

"Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta na takmičenju, ekipa Drone studio je ove godine zasluženo osvojila prvo mjesto. Filmom su ispraćeni svi izvođači festivala, propratne aktivnosti i različiti segmenti festivala. Sem što je u skladu sa konkursnim zadacima, aftermovie Lake fest 2017 u njihovoj izradi je takođe tehnički i sadržajno odlično urađen", saopštili su organizatori.

Drugo mjesto pripalo je ekipi FOS media iz Podgorice.

"Ekipi FOS media je za nijansu promaklo prvo mjesto, jer se radi o zaista dobro urađenom filmu u tehničkom smislu, dok su i snimci sa festivala uhvaćeni na veoma umjetnički i jedinstven način. Nijanse su odlučivale u odabiru", navodi se u saopštenju.

Ekipi iz Podgorice koju čine Mato Uljarević i Miljan Vučelić pripalo je treće mjesto.

"Najveći argument u odabiru trećeg mjesta bila je činjenica da su Mato i Miljan videom pokazali veliki trud i potrudili se da uhvate svaki dio festivala, od dolaska, kampa i moto kampa, pa sve do koncerata. Ponovićemo da je cilj ovog Konkursa afirmaicija mladih ljudi da se bave video produkcijom, a mi kao organizatori jednog festivala želimo da im to dozvolimo i da im energiju da nastave da rade i stvaraju", saopštili su organizatori.

Pobjedničkom timu pripala je nagrada od 800 eura, za drugo i treće mjesto 500 i 300 eura. Nagradni fond je obezbijeđen uz podršku Minisitarstva kulture Crne Gore.

Organizatori su ponosni i na "aftermovie Lake fest 2017" koji je nastao u produkciji Pivare Trebjesa i Ekološkog pokreta Ozon, koji je bio van konkurencije. Video prati tradicionalnu akciju "Rock and Recycle" koja se svake godine organizuje u okviru festivala. Video prati i proces stvaranja skulpture u obliku vidre koja je napravljena od 30.000 plastičnih čaša, koje su prikupljene tokom festivala.

"Projekat 'Iz različitog ugla' svake godine pokazuje sve bolje rezultate. Broj učesnika je svake godine sve veći, a samim tim se podiže i nivo kvaliteta. Sem što filmovi predstavljaju promociju festivala, veoma bitan segment je i promocija Krupačkog jezera i grada Nikšića", zaključuju organizatori.

I mjesto: Drone studio https://www.youtube.com/watch?v=yTfobUpUtoU&feature=youtu.be
II mjesto FOS media https://youtu.be/0JNSwCsadBo
III mjesto Miljan i Mato https://youtu.be/yVRviDOqjhA
Van konurencije "Lake fest 2017 Rock & Recycle" https://www.youtube.com/watch?v=5GNaZy22NvI&sns=fb

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније