Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: P.R.

24. 02. 2018. 11:10   >>  11:07

KONCERT U KIC-U

Igrom i pjesmom zahvalili čika Canu

Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ organizovao je koncert u znak sjećanja na nekadašnjeg kolegu Hasana Cana Đečevića.

Da uspomena i sjećanje na Hasana Cana Đečevića, nekadašnjeg rukovodioca i koreografa Folklornog ansambla KIC-a „Budo Tomović“, ne blijede, uvjerili su se svi koji su sinoć prisustvovali zajedničkom koncertu dječijih folklornih ansambala KIC-a „Budo Tomović“ i KUD-a „Boka“ iz Tivta koji je upriličen u znak sjećanja na ovog folkloraškog velikana, u prepunoj velikoj sali KIC-a.

Na koncertu ispunjenom emocijama, nastupilo je oko 130 djece - folkloraša iz podgoričkog i tivatskog folklornog ansambla izvodeći osam koreografija: spletove igara iz Crne Gore i Srbije, „Leskovac“, „Pastiricu“, „ciganske igre“ i dr, u nošnjama autentičnim za ove krajeve i narode. Folkloraši su očarali publiku igrajući veselo, razdragano i mladalački, baš onako kako je čika Cano uvijek želio i volio da folklorašima boji dane, probe, turneje. Na koncertu je nastupila i mlada vokalna solistkinja, Anđela Ulićević.

Koncert je bio prilika da se još jednom podsjeti na nemjerljiv doprinos koji je Hasan Cano Đečević dao razvoju podgoričke i crnogorske folklorne scene pogotovo kroz njegov 17-godišnji rad na čelu najstarijeg Folklornog ansambla u Glavnom gradu, sa kojim je osvojio mnogobrojna vrijedna međunarodna priznanja i nagrade.

I u KIC-u „Budo Tomović“, ustanovi pod čijim okriljem ansambl djeluje, i koja je organizator koncerta, ne zaboravlja se lik i djelo Cana Đečevića, pa je, prema riječima direktorice institucije Snežane Burzan, „ovo tek prvi u nizu programa kojima će se sa ponosom i dostojno čuvati uspomena na nekadašnjeg kolegu“.

Ističemo, na koncertu su osim dječijih folklornih ansambala KIC-a „Budo Tomović“ i KUD-a „Boka“, nastupili i članovi pionirskog i omladinskog ansambla KIC-a. Folklornim ansamblom KIC-a „Budo Tomović“ rukovodi Emin Đečević, dok je rukovodilac KUD-a „Boka“ iz Tivta Vidak Božović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније