Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: P.R.

19. 01. 2018. 17:47 >> 17:18

BOGDANOVIĆ U B. POLJU

Aplicirati za projekte iz oblasti stvaralaštva

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović pozvao je predstavnike lokalne uprave Bijelog Polja da, u punoj koordinaciji sa Ministarstvom kulture, apliciraju za projekte iz oblasti stvaralaštva.

Bogdanović je danas boravio u radnoj posjeti Bijelom Polju, tokom koje je razgovaro sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje, Aleksandrom Žurićem i njegovim saradnicima o projektima iz oblasti kulture, koji teba da budu realizovani u narednom periodu u Bijelom Polju.

"Opština Bijelo Polje je među rijetkima koja je ispoštovala zakonske odredbe koje se tiču reorganizacije pojedinih institucija - formirala Savjet za kulturu i započela aktivnosti oko izrade programa za kulturu koji treba finalizovati", istakao je Bogdanović.

Ministar kulture je pozvao predstavnike lokalne uprave da u punoj koordinaciji sa Ministarstvom kulture apliciraju za projekte iz oblasti stvaralaštva.

"Mi smo raspisali konkurs krajem decembra koji će trajati do 10. februara i tu kroz program razvoja sjevera možemo podržati i aktivnosti Opštine Bijelo Polje, institucije, ustanove, ali i određene kulturne stvaraoce. Kroz taj segment mi smo izdvojili značajna sredstva za sjever u iznosu od preko 280.000 eura. Velike mogućnosti nudi i fond Kreativna Evropa, koji je ujedno i najveći fond Evropske unije, koji je namijenjen za umjetnost i kulturu, gdje takođe Ministarstvo kulture daje podršku", kazao je Bogdanović.

Zahvaljujući se Bogdanoviću što je u prvim radnim danima na poziciji ministra kulture posjetio Bijelo Polje, Žurić je podsjetio da je Bijelo Polje veoma važna tačka na kulturnoj mapi regiona i pa se među temama za razgovor našlo i pitanje kako unaprijediti brojne segmente, da bi se opravdao takav status ove sjeverne opštine.

"Ministar Bogdanović je neko o razumije probleme i koje uvijek zdrave inicijative. Znajući i vjerujući u ljude koji u lokalnoj upravi pripremaju inicijative, daju ideje, formulišu ih i artikulišu u oblike koji su prihvatljivi kroz projekte, siguran sam da ćemo u kratkom roku imati konkretnu podršku za rad ovih javnih ustanova u oblasti kulture, posebno projekta četiri festiva po kojima je Bijelo Polje prepoznatljivo i niza drugih manifestacija koje se gotovo svakodnevno održvaju u našem gradu u okviru JU Centar za kulturu 'Vojislav Bulatović Strunjo' i Ratkovićeve večeri poezije", kazao je Žurić.

Tema za razgovor bila je i izgradnja multimedijalnog centra i drugih projekata.

Ministar Bogadnović i Žurić obišli su JU Ratkovićeve večeri poezije, JU Muzej i JU Centar za kulturu.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније