Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila R.B.

25. 11. 2017. 19:09 >> 18:38

ZA POŠTANSKE MARKE

Četiri nagrade za studentkinje FLU

Četiri studentkinje Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja nagrađene su na javnom konkursu za izbor likovnih rješenja prigodnih poštanskih maraka za 2018. godinu, koji je objavila Pošta Crne Gore.

Nagrađene su: Brankica Mikić za prigodno izdanje pod nazivom “Flora – Mahovina (Sphaerocarpos texanus)”, Zorana Tošić za prigodno izdanje pod nazivom “Evropa Mostovi – Most na Moštanici”, Ivana Kadić za prigodno izdanje pod nazivom “Sport – Zimske olimpijske igre Pjongčang 2018” i Anica Damjanović za prigodno izdanje po nazivom “Istorjsko nasljeđe – Diatreta”.

Sve četiri su studentkinje treće godine Studijskog programa Grafički dizajn Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, a idejna rješenja su realizovana kao dio redovnih zadataka na predmetu Grafičke komunikacije III, koji vodi prof. mr Ana Matić, zajedno sa saradnicom mr Adelom Zejnilović.

"Ovo nje prvi put da studenti dizajna FLU Cetinje osvajaju nagrade na konkursu za poštanske marke, kao i na drugim nacionalnim i internacionalnim dizajnerskim konkursima. Prethodnih godina su studenti takođe osvajali nagrade na ovom konkursu, ali već dugo nisu u ovolikom broju. Na primjer, prošle godine smo imali samo jednu nagradu za markicu, a nekih ranijih godina i po 10-12 nagrada. Rad na idejnim rješenjima za poštanske marke je veoma kompleksan i značajan u kreativnom i istraživačkom, ali i u metodološkom smislu, i već godinama je obavezan zadatak na 3. godini osnovnih studija, a izučava se u okviru metodske oblasti “Grafičko oblikovanje hartija od vrijednosti”, kao i u relaciji sa drugim dizajnerskim medijumima – npr. plakatom, kroz estesku i funkcionalnu komparaciju “micro/macro”", kazala je profesorica Matić.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније