Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

23. 11. 2017. 22:39   >>  22:08

U SUBOTU

Predstava "Dar" u Bijelom Polju

U subotu, 25. novembra, u Velikoj sali Centra za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo" sa početkom u 19 časova, biće izvedena predstava "Dar" koju je po tekstu glumice Milene Đorđević režirao Miloš Đorđević.

U predstavi igraju glumci koji su članovi različitih beogradskih pozorišta: Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Boba Latinović, Maja Ranđić, Zorana Bećić Jelena Ćuruvija. 

Predstava se kroz priču o porodici, o ljubavi i prihvatanju različitosti na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma. To je društveno angažovan teatar koji ima za cilj podizanje opšte svijesti o ovom problemu.

Komad prati dječaka Kostu, koji je u stanju autizma od njegovog rođenja do puberteta, kao i kroz šta sve prolazi njegova porodica kad se suoči sa takvim problemom. Ovo je priča, prije svega, o ljubavi i prihvatanju svih onih koji su na bilo koji način različiti od nas. Kosta će vratiti svoju porodicu pravim vrijednostima i sve nas u publici podsjetiti da treba da zastanemo u životu i okrenemo se ka onima koje volimo.

Osim što je sama po sebi edukativna, poslije predstave će se  održati interaktivna tribina, na kojoj će učestvovati glumci, stručnjak iz ove oblasti i roditelj djeteta sa autizmom.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније