Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 07. 2013. 08:43   >>  08:43

VEČERAS

"Vjetar i "Pipi duga čarapa" na Kotor art-u

Večeras, od 20 sati, u kotorskom Kulturnom centru, teatar „La Societta della Civietta“ iz Bolonje u saradnji sa „The Egg at Theatre Royal“ iz Bata u Engleskoj igraće predstavu “Vjetar”, a Teatar za deca i mladinci iz Skoplja igraće predstavu “Pipi duga čarapa” na Ljetnjoj pozornici od 21 sat i 30 minuta.

“Vjetar”

Dva prozora. Iza svakog, čovjek i žena koje nosi vjetar. Kroz nježnu igru otvaranja i zatvaranja, oni posmatraju svijet, svako kroz svoj prozor. Svako otvaranje prozora prilika je da se proviri unutra, u živote ova dva lika, a istovremeno da se vidi šta je napolju, šta se dešava u daljini. Napolju vjetar duva, komeša se, šapuće... Grub je, melanholičan, svjetlucav, a nježan poput dodira. Vjetar je sila, energija i pokretač života. On je točak koji pokreće svijet. Nevjerovatan dizajn zvuka u ovoj predstavi vodi publiku na magično putovanje kroz nepoznate pejzaže i situacije. Otvaranje prozora je ujedno prikaz humora i poezije, ali i momenata iz stvarnog života. Ritam naglih uzdaha vjetra koji prekida živote ova dva lika, noseći ih, postaje, na kraju, ključni element, kome se se prepuštaju da bi iskusili jedinstvenu promjenu. Prozori se otvaraju i zatvaraju dok lebde u vazduhu, u igri potjere i razmjenjivanja pogleda, sve brže i brže. Kad se vjetar smiri, srešće se licem u lice. Šta će se desiti?

Autor teksta, prevod, dramatizacija: Guljelmo Papa
Režija: Guljelmo Papa
Trajanje: 40 min.
Uzrast: 2-6
Igraju: Guljelmo Papa, Ticiano Popoli, Fabiana Đordano

 

“Pipi duga čarapa”, Astrid Lindgren

Pipi je super, ona može sve. Pipi je simbol slobodnog djeteta prepunog fantazije, primjer nezavisnosti, pravde… Pipi nas ne vaspitava, ona nam jača osjećaj povjerenja i hrabrosti. Ona je dokaz da sva djeca ne moraju biti isto obučena, i da je poželjno da se razlikuju međusobno. Svako na ovom svijetu je različit od ostalih i svako dijete još od malih nogu mora naučiti da se bori da zadrži svoju originalnost i individualnost.

Dramatizacija i adaptacija: Bojan Trifunovski
Režija: Dragana Miloševski Popova
Asistent režiser: Dragana Stojčevska
Scenografija: Kiril Vasilev
Asistent scenograf: Enez Deari
Kostimografija: Marija Pupučevska
Asistent kostimograf: Marta Trendafilova
Muzika: Marjan Nečak
Koreografija: Simona Spirovska
Ton: Angele Naskovski
Svjetlo: Oliver Stavrev
Izrada kostima: Ljubica Velkova, Kerim Etem
Trajanje: 70 min.
Uzrast: 6+

Igraju: Pipi - Sonja Stamboldžioska, Anika - Emran Kurtišova, Tomi - Martin Jordanoski, majka - Ana Levajkoviќ Boškov, otac - Predrag Pavlovski, učiteljica Prisilius - Tatjana Pavlovska Kočovska, policajac Kling - Miki Ančevski, Džim - Bojan Kirkovski, Bak - Vladimir Lazovski, majmun Nilsen - Marija Đorđijovska, kapetan Duga čarapa, konj Rade - Dragan Dovlev

 

Kada je u pitanju prateći program Kotor Art-a, večeras, od 20 sati, učenici OŠ "Risto Manojlović" i dramski studio "KLAP" iz Kolašina nastupiće na Trgu od oružja sa predstavom „Marko Kraljević i Musa Kesedžija”.

Na Pjaci od kina, 30 minuta kasnije, splitska Produkcija "Z" izvešće ekološki lutkarski mjuzikl “KEKO EKO”. Od 21 sat u Crkvi Sv.Duha nastupiće polaznici master class seminara Arkadija Vinokurova iz Ukrajine i Georga Baiha iz Austrije.

Za kraj večeri, od 21 sat i 30 minuta, na Trgu od oružja, tradicionalno, svoje veče imaće Studio za balet i ples “Mala sirena“ iz Kotora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније