Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R. [ Mina ]

18. 11. 2017. 22:38 >> 22:07

FESTIVAL U NIKŠIĆU

Mikiću, Trebješaninu i Šelić nagrade za glumu

Gran Pri za najbolju mušku ulogu na 14. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću ravnopravno je dodijeljena Krešimiru Mikiću, koji tumači tri lika u predstavi Balon, zagrebačkom Teatru Exit i Simu Trebješaninu za ulogu Milivoja u predstavi Inspekcija Nikšićkog pozorišta. Za najbolju žensku ulogu nagrada Gran Pri dodijeljena je Branki Šelić, koja igra kćerku Evu u Jesenjoj sonati, Pozorišta Atelje 212 iz Beograda i Festivala Grad teatar Budva.

Glumačkom anasamblu Jesenje sonate Tanji Bošković, Mladenu Andrejeviću, Branki Šelić i Jeleni Petrović pripala je najveća nagrada za najbolji partnerski odnos na sceni.

Gran pri za najbolju epizodnu žensku ulogu ravnopravno je dodijeljena Branki Trlin, za ulogu u predstavi Balon, zagrebačkog Teatra Exit i Mariji Đurić za lik Davorke u Inspekciji.

Najbolja epizodna muška uloga ravnopravno se dodjeljuje Jovanu Krivokapiću, za lik Igora u predstavi Inspekcija, i trinaestogodišnjem Petru Vlahoviću, za ulogu Arista u komediji Učene žene, Crnogorskog narodnog pozorišta.

Specijalna nagrada dodijeljena je Juliji Milačić, za lik Radice u savremenom komadu Inspekcija, i ulogu Arijete u klasičnom komadu Učene žene, za bogatu skalu glumačkih sredstava.

Odluke o najboljima, kako je saopšteno na sceni Nikšićkog pozorišta prije uručenja nagrada, donio je jednoglasno žiri u sastavu Božo Koprivica (predsjednik) i članovi Kristina Obradović i Sreten Mitrović.

Koprivica je ocijenio da prolazi moda rediteljskog i producentskog pozorišta i da je „ponovo u poslednje vrijeme u glavnoj žiži glumac“.

„Tako i treba. Vidjeli smo šest predstava i nekoliko odličnih glumačkih ostvarenja. To je najbolje prepoznala publika, koja zaslužuje posebnu nagradu. Nikšić i jeste grad pozorišta“, rekao je Koprivica saopštavajući imena nagrađenih.

Potpredsjednica Opštine Nikšić Sonja Nikčević proglasila je zatvorenim 14. Međunarodni festival glumca, uz, kako je kazala, duboki naklon publici i gostima.

Nikčević se zahvalila glumcima, u čiju slavu se i organizuje ta pozorišna smotra, što su „učnili posebnim još jedan novembar u Nikšiću“.

Tokom pozorišne svetkovine od 12. do 18. Novembra u Nikšiću je izvedeno šest predstava u zvaničnom, takmičarskom dijelu programa iz BIH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Početak Festivala ozvaničila je predstava Leptir, Narodnog pozorišta Sarajevo, drugo veče obilježili su Sveti i prokleti u produkciji Barskog ljetopisa i Centra za kulturu Bar, a Inspekcija Nikšićkog pozorišta treću noć.

Na repertoaru četvrte večeri bila je Jesenja sonata, urađena u koprodukciji beogradskog Ateljea 212 i Grad teatra Budva, pete večeri Balon, zagrebačkog Teatra Exit, a takmičarski program, poslednje večeri, zatvorile su Učene žene, Crnogorskog narodnog pozorišta.

Zavjesu na Festival glumca spustilo je večeras scensko ostvarenje, performans Koraci, odabrane vježbe iz predmeta Scenski pokreti Studijskog programa gluma Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja.

U tom igrokazu publici su se predstavili Anđela Radović, Vule Marković, Vukan Pejović, Marija Labudović, Jelena Đukić, Marija Đurić, Milica Šćepanović, Omar Bajramspahić, Marko todorović, Pavle Popović i Vanja Jovićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније