Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: B.V.

12. 11. 2017. 08:24 >> 07:53
7

NA CETINJU

Sjutra uručenje Njegoševe nagrade

Njegoševa nagrada za 2017.godinu biće uručena sjutra u 19 sati u Vladinom domu na Cetinju, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

 

Iz tog resora su saopštili da će ovogodišnjem laureatu, književniku Miloradu Popoviću uručiti predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

"Međunarodni Žiri u sastavu: Bogomil Đuzel, predsjednik (Makedonija), Ivan Lovrenović (Bosna i Hercegovina), Rusanka Lyapova (Bugarska), Dušan Šarotar (Slovenija), Jovica Aćin (Srbija), Miljenko Jergović (Hrvatska) i Vlatko Simunović (Crna Gora), donio je odluku da se Njegoševa nagrada za 2017. godinu dodijeli crnogorskom književniku Miloradu Popoviću, za roman “Čovjek bez lica”, objavljen 2016. godine u izdanju OKF-a iz Cetinja i Frakture iz Zagreba", podsjetili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније