Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

07. 07. 2013. 10:54 >> 10:54

VEČERAS

Dvije predstave na Kotor Art-u

Večeras u 20 sati, moskovski teatar “KUKOL” izvešće predstavu „Maša i medvjed“ na Pjacu od kina u Kotoru, dok će u 21 sat i 30 minuta na Ljetnjoj pozornici, predstavu “Čudesni svijet brojeva” izvesti Gradsko kazalište “Žar ptica” iz Zagreba.

“Maša i medvjed” - Viktor Aleksandovič Švemberger

 
Priča o maloj Maši i Medvjedu je vesela i prijatna, ali istovremeno i veoma dirljiva. Evo šta se desilo: jednoga dana, mala djevojčica, zvana Maša, otišla je u šumu da sakupi pečurke i bobice. U šumi se izgubila i naišla na kolibu u kojoj je živio Medvjed. Pošto on nije bio kod kuće, odlučila je da malo počisti kolibu. Medvjedu se Maša toliko svidjela da nije htio da je pusti da se vrati kući. Ali Maša je odlučila da pobjegne i da se vrati babi i djedu. Umesila je pitu i zamolila Medvjeda da je njima odnese. Spakovala je pitu u korpu i tu se i sakrila. Na putu do kuće osjetila je grižu savjesti jer je htjela da nadmudri dobrodušnog Medvjeda, pa je izašla iz korpe. Na kraju, Medvjed je pustio da se vrati kući. Ova predstava je zabavna za cijelu porodicu.

 

Tekst, prevod, dramatizacija: Vladimir Gusarov

Režija: Vladimir Gusarov

Svjetlo: Nechushkin Kirill

Zvuk: Afanasijev Nikolai

Vođa tima: Grigorijan Rita

Garderoba: Egorova Žana

Trajanje: 45 minuta

Uzrast: 3+

Igraju: Kozlova Elena, Kostočkina Tamara, Potseluev Aleksej, Miler Marina



 

“Čudesni svijet brojeva” - Aleksandar Ivanov

 
Kako stići do Brojlanda? Naravno, s brojevima i malo mašte. A zašto? Zato što tamo možemo vidjeti da dva plus dva nijesu u svakoj situaciji četiri, te da se od brojeva može napraviti avion, automobil, voz, meda, majmun, patka, a ponekad i policajac. Među sve te brojeve jedino se ne uklapa razigrana Nula koja više voli uživati u svojim igrama i nadmudrivati ostale nego biti bez vrijednosti i svog mjesta u svijetu brojeva. Međutim, i Nula će otkriti da je spojena s drugim brojevima i te kako vrijedna i potrebna. Brojland liči na naš svijet, te na svijet u kojem mi ličimo na brojeve kada nam nedostaju osjećaji, smijeh i igra.

 

Režija: Sani Suninski

Scenografija i kostimografija : Martina-Karla Franić

Muzika: Neven Frangeš

Tekst songova: Nevenka Videk

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније