Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: P.R.

24. 10. 2017. 14:14 >> 13:43

PREVEDENA ZA NACIONAL

Labovićeva poezija u albanskom časopisu

Prevod poezije crnogorskog pjesnika, esejiste i novinara Ljubete Labovića pod naslovom "Gjurmët e ndërprera" - "Isprekidani tragovi", objavljen je u novom broju vodećeg albanskog nedjeljnika "Gazeta NACIONAL", koji izlazi u Tirani.

Izbor i prevod Labovićeve poezije sa crnogorskog na albanski jezik sačinio je pjesnik i prevodilac Quazim Muja. 

Ovo je prvi prevod Labovićeve poezije na albanski jezik, a riječ je o šest pjesama iz knjige izabranih i novih pjesama “Samoća je tek počela”, koja je prošle godine objavljena u izdanju cetinjskog “Otvorenog kulturnog foruma” i sarajevskog “Bybooka”. Labović objavljuje poeziju, prozu i eseje u časopisima i portalima u Crnoj Gori i regionu.

Objavljivao je u časopisima ARS, Poezija, Romboid, Poeteka, Vestnik, Ljetopis crnogorski, Apokalipsa, Ex Symposion, Poetikon, Quorum i dr. Objavio je knjige poezije i lirske proze Tanatoide/oblici smrti, Gospodar kaveza, Nedostajanje, Chambre interiure/ Unutrašnja soba - dvojezično crnogorsko - francusko izdanje, Neću da se budim , Rasipanje biblioteke, Epistolarni odlomci za Silviju , Samoća je tek počela, a nedavno je u antologijskoj ediciji savremene crnogorske književnosti “Nova luča” objavljena njegova najnovija knjiga “Vavilonske riječi”.

Osim u Crnoj Gori, gdje je zastupljen u najznačajnijim antologijama i pjesničkim izborima, poezija mu je objavljena u antologijama u Francuskoj, Italiji, Poljskoj i Makedoniji . Za knjigu poezije i lirske proze Neću da se budim dobio je nagradu “Risto Ratković” za najbolju pjesničku knjigu objavljenu u 2011.godini. Poezija mu je prevedena na engleski, francuski, italijanski, mađarski, slovenački i poljski jezik Član je Crnogorskog društva nezavisnih književnika .

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније