Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 07. 2013. 15:55   >>  15:56

NUKLEARNE KATASTROFE

Umjetnost koja opominje

Japanski umjetnik Isao Hašimoto stvorio zanimljivu i zastrašujuću kartu koja u tzv. time-lapse videu prikazuje sve nuklearne katastrofe koje su se dogodile od 1945. do 1998. godine.

 

Autor zanimljivog videa, prikazao je ukupno 2.053 nuklearne eksplozije. Počeo je američkim projektom Triniti, testiranjem nuklearnog oružja koje se odvilo u blizini Los Anđelesa, a završio pakistanskim nuklearnim testiranjem u maju 1998. 

Izostavio je dva testiranja koja su se navodno odvila u Sjevernoj Koreji u posljednjoj deceniji, budući da njihova "legalnost nikada nije u potpunosti potvrđena.

Isao Hašimoto počeo je projekt 2003, kako bi jasno dočarao "'strah i ludost upotrebe nuklearnog oružja". Iako kreće usporenim tempom, nakon 1962, situacija i svjetlucanje postaju nepodnošljivo bolan podsjetnik na preživljene strahote.

Kad god određena država pokrene testiranje nuklearnog oružja, u videu se pojavi svjetleća oznaka, uz brojčanik u uglu ekrana:

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније