Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 07. 2013. 15:20 >> 15:22

IZLOŽBA

Fotografije Branislava Strugara i Saše Popovića

Zajednička izložba digitalnih kolor fotografija velikog formata, na kojima su prikazani pejzaži Crne Gore - Branislava Strugara i Saše Popovića, pod naslovom „Misterija svjetla“, biće otvorena u Bijelom Polju, u Kući Rista Ratkovića, u subotu u 18 sati.

„Ja nemam potrebu da foto-aparatom zabilježim dokument i da budem objektivan, da sačuvam od zaborava izgled predjela ili neko dešavanje. Moja fotografija je pokušaj da dočaram osjećanje koje sam imao pred nekim prizorom ili u nekoj situaciji. Nije važno gdje ili kada, bitne su samo emocije“, kaže Strugar, koji će se predstaviti sa 15 fotografija.

Saša Popović će svoj doživljaj misterije svjetla predstaviti sa 14 radova. Njegov motiv za fotografisanjem pejzaža je, kako kaže, oplemenjavanje praznine.

„ Oplemeniti prazninu u oku, u duši, na zidu, sasvim svejedno. To je, valjda, u osnovi naše potrebe za fotografisanjem pejzaža“, kaže Popović.

Organizator izložbe, koja će biti otvorena 15 dana, je JU Ratkovićeve večeri poezije.


Vukoman Kljajevic,Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније