Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 07. 2013. 12:46 >> 12:48

KOTOR

"Kukuriku priče" i "Planeta fudbal"

U Glavnom programu Festivala pozorišta za djecu u Kotoru sjutra će se igrati dvije predstave - “Kukuriku priče” njemačkog teatra "Paspartu" iz grada Bergatrojtea na Trgu Sv.Luke od 20 sati i „ Planeta Fudbal“ Teatra "Lalek Guliver" iz Varšave na Ljetnjoj pozornici od 21.30.

 

KUKURIKU PRIČE

Čudnovate ptice, vragolasti slonovi i ekscentrični starci se miješaju s publikom. Paspartu izvodi muzikalni, duhoviti ulični performans. Ovdje je smijanje dozvoljeno. Magični pernati muzikalni trio izvodi životinjske i ljudske scene među gledaocima, ali i s njima. Nadobudni, sujetni i svadljivi petao, kvočka koja zvoca i, povrh svega, rasklimatano uzrujano pile - ova komična pernata družina odslikava samu publiku na dobrodušan i humorističan način. 

Režija / Directed by: Margit Knittel
Muzika / Music by: PasParTouT i Sören Leyers
Kostimografija / Costume Designer: Angelika Grampp
Trajanje / Duration: 30 min.
Uzrast / Age: 1+
Igraju / Cast:
Anita Fricker, Elisabeth Flämig, Luise Gerlach

PLANETA FUDBAL

Zamislite da je neko iznenada otkrio Zemlju, neko ko za nju nikada ranije nije čuo. Ovo je zaista jedna nevjerovatna priča. Kapetan svemirskog broda je sletio na Zemlju i otkrio da Zemljanima upravlja moć fudbala. Njihova ljubav prema fudbalu je toliko jaka da su odlučili da preimenuju Zemlju u „Planeta Fudbal“. Kapetan će pokušati da otkrije odakle dolazi ova strast. Šta će otkriti? Da li će pronaći odgovor na ovu misteriju - saznaćete na kraju ove zanimljive priče. Ovakav tip predstave, koji je dijelom kabare, dijelom revija, neuobičajen je za pozorište Guliver. Autor predstave Marek
Zakostelecki, inspiraciju je pronašao u Evropskom prvenstvu u fudbalu 2012. 

Režija / Directed by: Marek Zákostelecký
Scenografija / Set Designer: Marek Zákostelecký
Muzika / Music by: Vratislav Šrámek
Dramaturgija / Dramaturgy by: Hana Mlynářová
Koreografija / Choreographer: Władysław Janicki
Tekst songova Fudbalski tim i Život jednog sudije / Lyrics to Songs Football Team
and The Life of a Referee - Piotr Tomaszuk
Inspicijent / Stage Manager: Krystyna Bogacka
Trajanje / Duration: 90 min.
Uzrast / Age: 6+
Igraju / Cast:
Georgi Angiełow, Joanna Borer, Katarzyna Brzozowska, Paweł Jaroszewicz, Damian
Kamiński, Tomasz Kowol, Izabella Kurażyńska, Maciej Owczarzak, Elżbieta Pejko,
Jacek Poniński, Krzysztof Prygiel, Adam Wnuczko, Honorata Zajączkowska

PRATEĆI PROGRAM

Teatar Glazalmaz iz Moskve nastupiće i sjutra sa novom predstavom. U pitanju je “Veterinar” koju će igrati na Pjaci od kina od 19:30sati.

Dramski studio Sunce iz Bara, nastupiće od 20 sati na Trgu od oružja sa predstavom „Ljubav i vrijeme”, a na Pjaci od kina od 20.30, uz pomoć Dramskog studija Budva održaće se promocija knjiga “Male morske i obalske priče” Radmile Knežević i izdavačke kuće Pčelica iz Čačka.

Sparkle Theatre iz Sofije nastupiće sa predstavom “Kresivo” od 21 sat u Kulturnom centru, a za 21.30 veliku feštu na Trgu od oružja pripremaju kotorske Mažoretke Fešta.

U pratećem programu festivala nastupaju gostujuća profesionalna pozorišta po FRINGE principu. 

Ulaz za sve programe je besplatan, osim za predstave u Glavnom programu, koje se igraju na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније