Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila R.B.

28. 09. 2017. 23:41 >> 23:11

KNJIŽEVNI FESTIVAL

Tripković gostuje u Njemačkoj

Crnogorska književnica Dragana Tripković predstaviće se na književnom festivalu „InterLese“ u Njemačoj, koji se održava od 25. do 29. septembra pod sloganom "Robin Hood today“ u gradovima Saksonije-Anhalta. Tripković će predstaviti knjigu "Stihovi od pijeska“ koju je objavio Otvoreni kulturni forum sa Cetinja.

Na festivalu učestvuju književnici iz Saksonije-Anhalta te gosti-pjesnici iz cijelog svijeta: iz Crne Gore, Jermenije, Belgije, Kine, Eritreje, Gruzije, Indije, Izraela, Rusije, Sirije, Češke i Turske.

Više događaja i čitanja će se održati u bibliotekama i školama u gradovima Saksonije-Anhalta, a organzator manifestacije je Udruženja "Friedrich-Bödecker-Kreis in Sachsen Anhalt e.V.“

Sva čitanja pjesnikinje Dragane Tripković će pratiti prevoditeljica i pjesnikinja Cornelia Marks iz Halea (Saale). U književnom časopisu „ODA“ („Ort der Augen“ = „Mjesto oči“), koji redovno izdaje udruženje „Friedrich-Bödecker-Kreis in Sachsen Anhalt e.V.“, su u novom broju, 3/2017. godine, objavljene su pjesme Dragane Tripković u njemačkom prevodu Cornelie Marks, a očekuje se i prevod knjige „Stihovi od pijeska“ koju ovom prilikom Tripković promoviše na festivalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније